Ένα στούντιο, μια σταλιά..

All Photos by bcdfstudio

Σήμερα σας παρουσιάζουμε ένα μικρό παράγωνο χώρο στην λαμπερή γειτονιά του Marais στο Παρίσι που θα μπορούσε βέβαια να αποτελεί έμπνευση και για οποιονδήποτε Αθηναίο προσπαθεί να χωρέσει τα όνειρα του σε μόλις 20τμ. Το αρχιτεκτονικό στούντιο Boclaud Architecture ανέλαβε να ανακαινίσει τον χώρο μέσα από ένα πρίσμα βελγικού σχεδιασμού και σκανδιναβικού μινιμαλισμού.

Ο ιδιοκτήτης, παθιασμένος με την αρχιτεκτονική, την τέχνη και το design, φρόντισε να τονίσει αυτές τις ιδέες στην ομάδα που ανέλαβε το λιλιπούτειο διαμέρισμα και εκείνοι εμπνευσμένοι από την ιδέα ενός διαμερίσματος/σουίτας ξενοδοχείου, σχεδίασαν έναν χώρο χωρισμένο μεταξύ του πολυχώρου/καθιστικού και του χώρου ύπνου, προσφέροντας έτσι την βέλτιστη εμπειρία διαβίωσης.

μια σύνθεση γεωμετρική, που προσφέρει μια γραμμή φυγής προς τον χώρο ύπνου. Tα δύο παράθυρα στο σαλόνι μεγενθύνουν την αίσθηση του χώρου. Το έπιπλο χρησιμεύει ως διαχωριστικό, και το κατάλευκο χρώμα του το ενσωματώνει στο χώρο και δίνει μια απαλότητα σε συνδιασμό με το ξύλο του παρκέ και της πολυθρόνας”

η διαχωριστική μονάδα ενσωματώνει πολλές λειτουργίες, όπως αυτή μιας τραπεζαρίας ή ενός γραφείου, ένα χώρο για την τηλεόραση και, στην πλευρά της κουζίνας, ένα ψυγείο, πλυντήρια ρούχων και, κυρίως, ένα μπάνιο του οποίου η είσοδος είναι εντελώς κρυμμένη”

Στο κέντρο αυτής της έξυπνης διάταξης βρίσκεται ένα πολυλειτουργικό έπιπλο sur mesure, με ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο, ψυγείο, τραπέζι πολλαπλών χρήσεων και ένα μονό κρεβάτι, επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη να απολαύσει το Παρίσι με την οικογένειά του. Αυτό το έπιπλο κρύβει επίσης την πρόσβαση στο ντους, που σχεδιάστηκε ως ένα μικρό μυστικό πέρασμα, μια κρυφή έκπληξη στο διαμέρισμα.

στα αριστερά της μονάδας της κουζίνας, μια συρόμενη πορτούλα κρύβει διακριτικά την πρόσβαση στο μπάνιο

σε πνεύμα μινιμαλιστικό χωρίς τίποτα το περιττό. Όλα είναι απαραίτητα, σε αυτή την κομψή και σύγχρονη σύνθεση

Via: admagazine.fr